Descoperă o țară unde munții falnici se înalță spre cer, pădurile verzi ascund comori ascunse, iar satele pitorești te poartă în altă epocă. Așa este România, o destinație minunată cu o frumusețe naturală uimitoare și o istorie bogată.

Explorează Bucureștiul, capitala vibrantă, descoperă Transilvania, o regiune cu o istorie fascinantă și un peisaj spectaculos, și relaxează-te pe plajele însorite ale Mării Negre.

De la delicioasele sarmale și mămăligă la papanași pufoși și cozonac aromat, gastronomia românească te va delecta cu arome tradiționale și ingrediente proaspete. 

România te va surprinde cu tradițiile sale unice, cu folclorul vibrant și cu ospitalitatea caldă a localnicilor. Vizitează un sat din Bucovina, unde vei descoperi bisericile pictate incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO.

România nu este doar o destinație, ci o experiență, o călătorie în timp și spațiu, o aventură a simțurilor. 

Destinații

Favorit

Un traseu turistic în Brașov ce nu trebuie ratat

Când să vizitezi

tur 8 zile cu mașina românia - Castelul de Lut din Valea Zânelor

Planifici o aventură în România? Te așteaptă o țară minunată, cu o cultură bogată, istorie fascinantă și peisaje diverse. Alegerea momentului potrivit pentru a vizita România poate influența semnificativ experiența ta.

Primăvara (martie – mai): Temperaturile sunt plăcute, cu posibile ploi ocazionale. Natura se trezește la viață, oferind o explozie de culori și prospețime. Atmosfera romantică este ideală pentru plimbări prin orașe și explorări ale naturii. Nefiind sezon turistic, regăsim prețuri mai mici la cazare și zboruri.

Vara (iunie – august): Vremea este caldă și însorită, ideală pentru drumeții, ciclism, plajă și alte activități în aer liber. Sezonul de vârf vine cu prețuri mai mari la cazare și zboruri, dar și cu aglomerație în zonele turistice populare.

Toamna (septembrie – noiembrie): Temperaturile scad treptat, oferind o atmosferă pitorească și culori spectaculoase. Este sezonul perfect pentru drumeții montane, vizitarea obiectivelor turistice și degustarea vinurilor locale. Prețurile la cazare și zboruri sunt mai mici, iar aglomerația turistică se diminuează.

Iarna (decembrie – februarie): Temperaturile sunt scăzute, dar zăpada transformă peisajele românești într-o feerie de basm. Este ideal pentru a te bucura de sporturi de iarnă, piețe de Crăciun festive și atmosfera caldă a sărbătorilor.

Indiferent de anotimpul ales, România te va cuceri cu frumusețea sa naturală, ospitalitatea localnicilor și bogata sa cultură. 

La ce să te aștepți în România

Limba: Limba oficială a României este limba română. Engleza este destul de vorbită în zonele turistice, mai ales în orașe și de către tineri.

Moneda: Moneda oficială a României este leul românesc (RON). 1 euro (EUR) valorează aproximativ 4,90 RON. Plata cu cardul este larg acceptată în orașe și zone turistice, dar este recomandat să ai la tine și numerar pentru a evita eventualele probleme. ATM-uri se găsesc cu ușurință în majoritatea localităților.

Viața de nomad: România este o țară relativ mică, cu o infrastructură dezvoltată, ceea ce o face o destinație ideală pentru nomazi digitali. Transportul public este eficient și accesibil, cu o rețea de trenuri și autobuze care acoperă tot teritoriul țării. Wi-Fi gratuit este disponibil în multe cafenele, restaurante și spații publice. Costul vieții este moderat, comparativ cu alte țări din Europa.

Siguranță: România este o țară sigură, cu o rată scăzută a criminalității. Totuși, ca în orice altă călătorie, este recomandată prudența: păstrează-ți bunurile sub supraveghere, evită zonele izolate noaptea și fii atent la hoții de buzunare în zonele aglomerate.

Alte sfaturi:

  • Bacșișul: Bacșișul nu este obligatoriu în România, dar este apreciat de către personalul din restaurante, cafenele și taxiuri. Un bacșiș de 10% este considerat adecvat.
  • Sezonul turistic: Vizitează România în afara sezonului turistic (mai-iunie sau septembrie-octombrie) pentru a evita aglomerația și a beneficia de prețuri mai bune la cazare și transport.
  • Gastronomie: Delectează-te cu gastronomia tradițională românească, care include preparate delicioase precum sarmale, mămăligă, papanași și cozonac. 
Enjoy your life

wanderlust - wan •der •lust/[noun]

Bine ai venit pe blogul nostru de călătorii – unde începe fiecare aventură! Vei descoperi comori ascunse și destinații de neratat care îți vor stârni dorința de a călători. Abonează-te ca să fii primul care află cand lansăm site-ul.

Countdown Expired!
Scroll to Top