Cum să îți planifici o călătorie în Asia: organizare, buget și bagaje

Dacă ai crede că ne-am pregătit luni întregi pentru călătoria asta de 4 luni prin Asia, ei bine, nu e deloc așa. Totul a fost o decizie de moment, iar acum când scriem acest articol, deja suntem pe drum. Am vrut să împărtășim cu voi cum ne-am organizat zborurile, bugetul, cazarea și bagajele pentru această aventură. Sperăm să fie un articol util pentru tine, care să-ți răspundă la întrebarea cum să îți planifici o călătorie în Asia. Prima noastră oprire este Thailanda, unde ne-am propus să stăm 25 de zile.

Pentru a reuși să obținem cel mai bun preț pentru biletele spre Bangkok, am ales o rută cu două escale, gândită strategic:

  • Abu Dhabi – ne-am dorit să vizităm orașul ăsta încă din momentul în care am fost în Dubai, dar nu am reușit atunci. Așa că am optat pentru o escală mai lungă de două zile în Abu Dhabi să putem vizita principalele obiective turistice de acolo.
  • Doha – aici am avut 9 ore în Aeroportul Internațional Hamad, suficient cât să explorăm și să ne odihnim puțin, experiență pe care am împărtășit-o cu tine atât aici, într-un articol, cât și pe YouTube.

De asemenea, după cum am menționat, avantajul la tipul acesta de escale e că poți vedea și o altă țară și că poți plăti mai puțin pe bilete, dar are și dezavantaje și cel mai mare ar fi oboseala acumulată. Noi am simțit din plin această oboseală în cele 9 ore petrecute în Aeroportul din Doha.

Prețul total al biletelor a fost de 1728 lei/persoană. Am fi putut găsi un zbor mai rapid? Cu siguranță! Dar de ce să nu profităm de ocazie să mai vedem și alte locuri? Așa că atunci când te gândești la cum să planifici o călătorie în Asia și nu numai, poți lua în calcul și genul acesta de escale mai lungi, pentru a obține prețuri mult mai bune la biletele de avion.

Pentru că vrem să experimentăm Asia cât mai autentic, am decis să ne facem vaccinurile recomandate pentru călătoriile în această zonă:

  • Hepatita A
  • Difterie, tetanos și pertussis
  • Febra tifoidă
Modern Sign Up to Our Email Newsletter Instagram Post

Alătură-te gratis comunității 2nomazi de pe nas.io!

A fost o decizie personală, după ce ne-am consultat cu un medic specialist în boli exotice, însă fiecare persoană ia cele mai bune decizii pentru el. Depinde cum vrei să călătorești și în ce zone vrei să ajungi. Categoric poți ajunge și în locuri mai puțin turistice și să nu pățești absolut nimic. Noi nu am vrut să riscăm și am ales varianta asta, mai ales că vrem să călătorim pe o perioadă mai lungă de timp.

De asemenea, ne-am pus în bagaj și spray-uri împotriva țânțarilor, pentru că pot fi o problemă în zona asta. Dacă nu ne va ajunge pe întreaga perioadă, vom apela și la spray-urile din țările respective.

Pe lângă asta, avem grijă să bem doar apă îmbuteliată, evităm cât de mult putem gheața în băuturi și ne spălăm frecvent pe mâini, mai ales înainte de a mânca. 

Știm că atunci când cauți cum să planifici o călătorie în Asia, găsești tot felul de articole care te pot speria când vine vorba de mâncare, boli, țânțari, dar dacă ești atent și îți iei anumite măsuri de siguranță benefice corpului tău, totul va fi bine. Prevenția e mereu mai bună decât tratamentul.

Noi îți recomandăm să urmărești site-ul oficial al Ministerului Afacerilor Externe, unde găsești date actualizate pentru țările în care vrei să mergi.

Începând cu iulie 2024, cetățenii români, deținători de pașapoarte simple sau temporare, pot călători în Thailandei fără a fi necesară obținerea unei vize de intrare pentru o perioadă de până la 60 de zile. Singura condiție e ca pașaportul electronic sau temporar trebuie să aibă o valabilitate de cel puțin 6 luni de la data intrării pe teritoriul Thailandei. Procesul a fost unul foarte rapid, deși am prins niște cozi destul de mari. Noi îți recomandăm să urmărești site-ul oficial al Ministerului Afacerilor Externe, unde găsești date actualizate pentru țările în care vrei să mergi.

Am ales Seven Ratchada, o cazare aflată într-un cartier mai puțin turistic, dar foarte local – Ratchada. Locul e cunoscut pentru piețele sale de noapte, restaurantele locale și prețurile mai bune. Ne dorim să experimentăm viața reală a orașului, să descoperim templele mai puțin cunoscute și să ne pierdem printre localnici. Este un hotel care chiar îndeplinește cerințele pe care le avem: este curat, nu este într-un loc agitat, are internet bun și personalul este extrem de amabil.

tp-trip.com-qr-code
Accesează cazarea mult mai ușor!

Călătorim destul de ușor, spunem noi, mai vedem după câteva luni, dacă ni se va mai părea ușor. Fiecare are un rucsac și un troller de 7 kg, să evităm bagajele de cală și să ne mișcăm rapid. A fost greu să ne limităm, dar am făcut-o. Îți lăsăm aici un video să vezi cum ne-am organizat. Noi am gândit bagajul cu haine care să ne ajungă pe 7 zile. De ce? Pentru a putea să ni le spălăm la final de săptămână. Desigur că am mai adăugat și unele în plus, să fim siguri că e totul în regulă.

Pentru că vrem să documentăm călătoria, am luat cu noi destul de multă aparatură. Și clar ea ne ocupă mai mult spațiu decât hainele. Cred că dacă nu era echipamentul foto-video pentru vlogging de călătorie, puteam să zburăm doar cu un ghiozdan. Așa că te așteptăm și pe YouTube să vezi de ce am luat cu noi atâta aparatură.

  • 3 laptopuri – pentru muncă și editare foto-video.
  • Camere DJI – pentru imagini de calitate.
  • Microfoane și lavaliere DJI MIC Mini – pentru vloguri cu sunet bun.
  • Baterii externe – nu plecăm nicăieri fără ele.
  • SSD-uri externe – pentru a avea spațiu suficient pentru toate filmările.

Ne-am optimizat bagajele astfel încât să fim flexibili și să nu ne împovărăm cu lucruri inutile. Am mai vorbit de ele, dar pe noi chiar ne salvează de fiecare dată cuburile de organizare.

Powered by GetYourGuide

Aventura începe în Bangkok și, în următoarele articole, o să povestim cum e să trăiești 25 de zile în Thailanda. Piețe de noapte, temple, insule și viață locală – urmează multe experiențe faine. Noi sperăm că ți-am răspuns la unele întrebări pe care le aveai în legătură cu acest subiect, și anume cum să planifici o călătorie în Asia. Dacă mai ai unele curiozități sau nelămuriri poți să ne scrii și îți vom răspunde cu mare drag. 

Vrei să fii printre primii care află noutățile noastre? Urmărește-ne pe Instagram, Facebook, TikTok și YouTube și găsește momente unice, inspirație și multe altele.
Alătură-te gratis comunității 2nomazi de pe nas.io!​​
* Aceasta nu este o postare sponsorizată. Toate site-urile web și companiile pe care le recomandăm sunt cele pe care le folosim personal și pe care le considerăm utile pentru călătoriile noastre.
Dorim să precizăm că unele dintre aceste linkuri sunt linkuri afiliate. Asta înseamnă că, fără costuri suplimentare pentru tine, vom primi un mic comision dacă faci rezervări prin intermediul acestor linkuri, contribuind la menținerea gratuității blogului pentru toți utilizatorii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top