12 Locuri de Vizitat în București

Amintiri, locuri, fotografii, distracție…sunt doar câteva dintre cuvintele pe care le poți folosi pentru a defini verbul „a trăi”. Cele mai frumoase amintiri sunt acelea pe care le creezi în locuri speciale și pline de energie pozitivă. Ce-ar fi să vorbim despre 12 locuri de vizitat în București?

Voi continua să scriu acest articol, dar asta după ce afli și niște lucruri despre mine, doar câteva, restul pe parcurs, dacă vei fi încântat de ce găsești pe aici. Mă numesc Diana Amărculesei„Hei, Diana, oamenii știu deja cum te cheamă, știi tu…așa se numește blog-ul!” ). Bine, pentru că ai aflat din nou cum mă cheamă, eu zic să continuăm. Am terminat Facultatea de Drept din București, am 25 de ani, deși nu pare…

Mereu mi-a plăcut să scriu, dar niciodată nu am avut curajul să împărtășesc cu alții ceea ce scriu, însă gândindu-mă și regândindu-mă, mi-am zis: „Hai, Diana, încearcă! Ce poți pierde? Tu oricum vei continua să scrii, pentru că asta face parte din tine.”. Și, uite-mă aici, scriind și împărtășind cu tine diferite lucruri ( Dacă ai Instragram-ul meu, vei observa că am postat din când în când chestii scrise de mine, dar nimeni nu credea că eu sunt autoarea lor. Probabil e de bine, cred). Suficient pentru moment cu descrierea mea, deoarece sunt sigură că vei afla pe parcurs despre mine din ceea ce scriu, din ceea ce creez, din ceea ce postez.

Acum mă pot întoarce la primul paragraf. Aș vrea să îți împărtășesc amintiri, poze și locuri pe care le-am vizitat în București. Poate te vor inspira, fiindcă urmează perioada vacanțelor. Nu știu despre câte voi scrie, dar vom afla împreună la final.

Am descoperit niște locuri absolut magice de vizitat în București, iar Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi este unul dintre ele. Am fost extrem de entuziasmată să petrec câteva ore bune acolo. Sunt pasionată de fotografie și acolo, crede-mă, dacă nu ai memorie la telefon/aparat, să faci cumva să ai. Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi de pe strada Londra, nr. 39- locul unde timpul stă în loc, însă mintea îți zboară în trecut; locul unde trecutul conturează o lume a hărților, a astrelor, unde totul este picurat cu câte un dram de imaginație și bun-gust. Nu ai cum să nu-ți dorești să te întorci și să descoperi alte lucruri pe care cu siguranță nu le-ai observat prima dată.

1

Într-o zi ploioasă în care nu ai chef să stai în casă sau când vrei un loc liniștitor unde poți să te desprinzi de tehnologie și să te afunzi într-o lume creată din cărți, Seneca Anticafe este cea mai bună alegere, aflându-se printre cele 12 locuri de vizitat în București. Strada Arhitect Ion Mincu, nr.1 plasează această anticafenea într-o lume diferită. Sigur ai auzit de acel concept în care plătești timpul și nu consumația. Pur și simplu mă simt ca acasă. Decorul, mirosul ceaiurilor și oamenii extrem de prietenoși te fac să uiți de aglomerația Bucureștiului.

Un altfel de Cărturești, dar totuși Cărturești. Cum vine asta? Știi acele case vechi cu bun-gust? Ei bine, Cărturești Verona este amplasat pe strada Pictor Arthur Verona 13-15, într-o astfel de casă. Este un concept îndrăzneț, dar care te face să crezi că nu ești într-o librărie, ci într-un muzeu. Mai mare dragul să stai să savurezi un ceai, să citești o carte bună, iar la final să pleci cu teancul de cărți acasă. Se încadrează perfect în lista preferată de locuri de vizitat în București.

Este un loc special în care vei întâlni niște oameni atenți, sociabili, drăguți și în care vei savura tot felul de mâncăruri care te vor chema constant să le servești. Uneori uit să mai plec și petrec ore bune, dar de calitate acolo, bucurându-mă de un ambient relaxant și aparte. Recomand cu toată încrederea. Nu ai cum să nu spui- „Voi reveni cu plăcere!”. Stadio Unirii este amplasat pe Bulevardul Unirii nr. 1 și chiar sper să ne întâlnim pe acolo.

Și…după cum ai aflat…iubesc să fac poze, așa că o să îți mai las diferite locuri de vizitat în București.

Lista cu recomandări și locuri frumoase de vizitat în București sau pe care le voi vizita vor mai constitui subiect de articol. Stay tuned!

Închei cu un mic gând de-al meu pentru voi: Viața e ca o lumânare…Cum așa? Atunci când aprinzi o lumânare știi că există, că își îndeplinește utilizarea. Când e stinsă, știi că există, dar nu te bucuri de existența ei. Încerci să o aprinzi, dar adierea de vânt nu te lasă. Tot încerci, încerci, până fitilul se termină. Puteai să o îndepărtezi din adierea vântului, să o aprinzi și să te bucuri de ea. Da, ai fi putut… Enjoy your life! ♥

Vrei să fii printre primii care află noutățile noastre? Urmărește-ne pe Instagram, Facebook, TikTok și YouTube și găsește momente unice, inspirație și multe altele.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top