Scrisul în jurnal este cool?

Ai avut vreodată un jurnal? Te-ai gândit vreodată să scrii în fiecare zi orice îți trece prin minte undeva? Scrisul în jurnal este cool?

Ei bine, mi se pare interesant de abordat acest subiect, pentru că am văzut în ultima perioadă multe persoane care vorbesc despre a scrie în jurnal sau a scrie efectiv undeva, chiar și pe telefon, absolut orice gând. Citind întreg articolul, sper că îți vei răspunde la unele întrebări, cum ar fi dacă scrisul în jurnal e cool sau de ce toată lumea este atrasă de jurnal. 😀

Despre jurnale cu lacăt și cheiță

Îți amintești despre jurnalele copilăriei cu lacăt și cheiță? Cel puțin eu am avut și eram fascinată de el. Mereu înainte de culcare îl deschideam și scriam sau ziua, doar atunci când se întâmpla ceva ce era considerat demn de acel jurnal. Bineînțeles că îl așezam într-un loc în care eram sigură că nu-l va găsi nimeni. Pentru că de’, jurnalul e ceva ce nu trebuie împărtășit cu alții. Eram tare mândră de el, iar uneori lipeam și poze sau anumite desene care se potriveau cu subiectul în cauză. Vreau să știu dacă ai avut jurnal cu lacăt și cheiță! 💡 

Oracol?

Dacă tot mi-am amintit de copilărie, zic să te întreb și de oracol. Ai avut sau ai scris în vreunul? Era la modă în școala generală să-ți faci un oracol și nu era un proces ușor de a alege culorile și designul potrivit. Vai, dacă mai aflai și unele picanterii de prin clasă, era și mai interesant. Dacă stau bine și mă gândesc, chiar era un mod plăcut de a interacționa cu diferite persoane. Când voi merge cu prima ocazie acasă, îmi voi căuta jurnalul și oracolul, sper să le mai am.

Ce înseamnă asta?

Întorcându-mă în prezent și sperând că ți-am adus aminte de copilărie, să îți spun ce înseamnă pentru mine jurnalul și dacă de când eram mică scriam acolo. După cum ți-am povestit mai sus, am avut o perioadă în copilărie în care scriam, dar nu știam cât de benefic e, scriam doar de distracție. După ce a trecut „moda”, nu am mai acordat importanță acestui subiect.

De câteva luni am reînceput să scriu, pur și simplu așa am simțit. Poate te întrebi, bun și care e faza? De ce o faci?

Eu consider scrisul o formă de terapie, care chiar dă roade. Până a avea din nou un jurnal, când îmi simțeam mintea plină de gânduri și era un haos acolo, scoteam telefonul și scriam în notițe tot ce-mi trecea prin cap în acel moment.

Absolut tot?

  • Save

Obține ghidul nostru complet de călătorie gratuit!

Da, scriu absolut tot ce am în minte în momentul acela, uneori nu are niciun sens sau nicio coerență, dar vei vedea cum mintea se golește și poți gândi limpede din nou. Chiar funcționează!

Dacă nu consideri că ai nevoie de un jurnal, fă acest exercițiu luând o foaie albă, un pix și notează tot ce gândești în acel moment și vezi cum te simți după. Dacă funcționează, eu zic să-i acorzi o șansă.

Nu știu dacă ai observat, dar pe blog am o categorie care se numește #gânduriașternutepeohârtie. Pentru mine e tot un fel de jurnal, un jurnal online, dar pe care aleg să-l împărtășesc și cu cei care mă citesc constant sau cu orice altă persoană care dă din întâmplare peste acest blog. 😀

Unde scriu?

Mie îmi place să fiu atentă la detalii și mereu îmi aleg o agendă care să mă inspire. Bine, acum să fiu sinceră, am o mică…mare…obsesie pentru agende și de cele mai multe ori îmi cumpăr fără a avea nevoie, dar, hei, nu știi când afară va fi viscol, vei avea nevoie de o agendă și tu vei avea o gamă variată din care să-ți alegi. 😆 

Când și din nou unde scriu?

Eu mi-am făcut un obicei să scriu seară, în pat, înainte de a mă culca. Asta nu înseamnă că în timpul zilei, dacă simt nevoia nu mai scriu și păstrez acele gânduri pentru seara. Dacă nu am acces în momentul acela la jurnal, scot vechiul meu prieten, telefonul și scriu în Notes. Fii liber să vezi unde și când îți este cel mai confortabil să scrii, nu există un ritual anume. 😆

Trebuie să te simți într-un anumit fel pentru a scrie?

Nicidecum. Scrii când simți, când vrei, când mintea nu-ți mai dă pace, când nu găsești rezolvarea unei probleme din cauza miilor de gânduri. Pe scurt, scrii atunci când vrei să scrii. De exemplu, eu în unele seri nu simt nevoia de a deschide jurnalul sau uneori simt nevoia să scriu un singur cuvânt, iar alteori nu-mi mai simt mâna de la atâta scris. Și, Diana, ce scrii? Orice, de la ce am făcut în ziua respectivă, până la cum mă simt, ce gânduri am sau ce intenționez să fac. Să știi că există si diferite jurnale special făcute cu tot felul de întrebări. Poate pentru tine funcționează mai bine tipul acesta de abordare.

Să nu îți fie rușine că ai un jurnal sau să recunoști că notezi în el. Trebuie să te bucuri de întreg procesul, pentru că este unul extrem de benefic pentru mintea, trupul și sufletul tău. De când am reînceput să scriu, sunt mult mai liniștită, îmi fac curățenie în gânduri aproape în fiecare seara. Dacă am o stare proastă, mă eliberez și instant totul devine clar.

SF?

Știu că poate pentru unii sună a povești sau filme SF, dar poți să-i dai o șansă. Poate îți vei da seama că e ceva benefic sau poate vei simți că nu te ajută deloc. E perfect normal. Și eu am fost destul de sceptică la început când am văzut că a luat amploare promovarea acestui subiect și până acum câteva luni nu am avut nevoie de asta în viața mea.

Voi scrieți?

Sper că a fost un articol plăcut și că rezonezi cu ceea ce am scris. Aștept părerea ta pe acest subiect (să-mi spui dacă ai avut jurnal cu lacăt și cheiță sau oracol), dar și alte idei de articole viitoare. Până când va apărea următorul articol, ne vedem pe Instagram și pe Facebook! Dacă încerci această terapie prin scris, să mă anunți. ♥

Și totuși, scrisul în jurnal este cool? 🙂 

PS.: Ai citit cel mai recent articol legat de vegetarianism- Cum e să fii vegetarian? Cum ți s-a părut?

  • Save

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top
Share via
Copy link