Filme și seriale pentru toamna lui 2020

La ce ne mai uităm? Ce mai este nou pe Netflix? Cum afară începe să fie din ce în ce mai răcoare, m-am gândit că e timpul recomandărilor de seriale și filme pentru a trece mai ușor peste schimbarea vară-toamnă. Nu știu cum sunteți voi, dar mie îmi place mult toamna și abia așteptam să vină (iubitori de vară, să nu citiți această parte 😀 ). S-au adunat câteva seriale și filme în lista mea de recomandări, așa că e timpul să le împărtășesc cu voi, iar dacă nu ați văzut celelalte articole pe această temă, vă provoc să aruncați un ochi ( „Vacanță? Odihnă? Seriale” & „Ce filme și seriale mai vedem?”). Fugiți după popcorn (fără a-l termina până citiți articolul) și vizionare plăcută!


Seriale

Mindhunter

Acest serial prezintă aventura unui agent FBI și a unui agent veteran care studiază comportamentul anumitor tipologii de ucigași. Te ține în suspans și vrei să descoperi cât mai multe povești, cât mai multe detalii. Cei doi merg în penitenciarele unde sunt închiși acești ucigași și încearcă să comunice cu ei, adresându-le diferite întrebări. Este un serial provocator, deoarece uneori agenții FBI primesc refuzuri din partea celor interogați și, fără să-ți dai seama, începi să faci parte din povestea celor doi.

toamna seriale și filme: Mindhunter
 • Save

The Haunting of Hill House

Chiar din titlu îți dai seama că este vorba despre un serial care nu se potrivește oricui, ci doar celor care sunt pasionați de lucruri SF, de horror/thriller. Serialul este bazat pe romanul scris de Shirley Jackson. Eu nu sunt atrasă de acest domeniu, însă am dat o șansă acestui serial și ce să vezi? Mi-a plăcut, în ciuda faptului că uneori puneam mâna la ochi pentru a nu vedea anumite scene. Cred că v-ați dat seama din denumire cam despre ce este vorba, însă povestea este una mult mai complexă și interesantă, dar nu vă dezvălui, pentru a nu strica suspansul ce ajunge uneori la cote maxime. Chiar vă recomand să-i dați o șansă! Boohoohoooo

toamna seriale și filme: The haunting of hill house
 • Save

Toy Boy

 • Save

Obține ghidul nostru complet de călătorie gratuit!

Este o producție spaniolă ce îl are ca protagonist pe Hugo, un tânăr dornic să se răzbune pe cei care, crede el că i-ar fi înscenat o crimă. Este ușor de înțeles, fără a-ți pune prea mult imaginația să lucreze, e genul de serial tipic spaniol. El luptă să rezolve misterul cu ajutorul unei tinere avocate, creând astfel intrigă și multe răsturnări de situație. Îl recomand pentru cei care vor un scenariu ce nu este greu de urmărit. 

 • Save

Selling Sunset & Million Dollar Beach House

Am ales să vorbesc despre amândouă pentru că au un scenariu asemănător, dar totuși diferit. Merită să le vedeți, pentru că prezintă atât agenții imobiliari ce încearcă să vândă case de lux, cât și micile divergențe dintre ei, luptându-se să obțină comisioane cât mai mari. Dacă vreți să vă destindeți cu fel de fel de arhitecturi, priveliști, amplasări, chiar trebuie să le vedeți și de ce nu, poate să vă și inspirați.

 • Save
toamna seriale și filme: Million Dollar Beach House
 • Save

100 Humans

Este un serial interesant, din punctul meu de vedere. Este bazat pe diferite experimente ce au loc pe 100 de oameni și este analizată reacția fiecăruia la diferiți stimuli. E mai mult un documentar pentru că este observat comportamentul uman ce este supus la provocări, unele la care nu m-aș fi gândit.

toamna seriale și filme: 100 Humans
 • Save

How I Met Your Mother

Surprinzător sau nu, până acum câteva zile nu mă uitasem la acest serial. Bineînțeles că sunt abia la sezonul al doilea, el având în total nouă, dar îmi place extrem de mult. E genul de serial cu episoade scurte, care durează douăzeci și ceva de minute și care îți aduce zâmbetul pe buze, indiferent de cât de multe probleme ai pe cap. Pe scurt, este vorba de un anumit Ted ce are o viață plină de aventuri în găsirea sufletului pereche. Această căutare este relatată retrospectiv, copiii lui aflând din această poveste cum a cunoscut-o pe mama lor. Îl recomand și chiar îmi pare rău că nu l-am văzut mai devreme.

 • Save

Documentare

Minimalism

Este un documentar ce se bazează pe importanța lucrurilor din viața fiecăruia. Aduce în atenția noastră ideea că se poate trăi cu mult mai puține lucruri, că unele nu sunt necesare. Este subliniat faptul că ar trebui să ne focusăm pe lucrurile cu adevărat importante din viața noastră, și nu pe consumerism. Mi-a stârnit curiozitatea și am început să mă documentez despre această temă. Momentan încerc să aplic acest concep de „minimalism”, însă sunt la început. Vă țin la curent cum evoluează situația!

Jeffrey Epstein: Filthy Rich

Este un documentar bazat pe poveștile reale ale victimelor agresorului sexual Jeffrey Epstein. Aflăm cum atât averea, cât și influența l-au ajutat să abuzeze foarte multe femei. Este un documentar marcant, ce te face să realizezi prin câtă suferință au trecut victimele acestui individ și cât de greu le-a fost/le este să treacă peste această traumă.

 • Save

Challenger: The Final Flight

Este o serie documentară care prezintă tragicul eveniment din ianuarie 1986, când cinci astronauți și doi specialiști si-au pierdut viața în accidentul de pe nava spațială. Este un documentar cu o încărcătură emoțională extrem de mare. Ceea ce putea fi un eveniment istoric important s-a transformat într-o catastrofă. Cuprinde atât filmările de arhivă ce-i prezintă pe cei 7 pasageri, cât și documentația personalului NASA care a aprobat zborul, deși știau că nava ar fi putut avea anumite probleme.

The Social Dilemma

Este cel mai recent documentar-dramă pe care l-am văzut și m-a făcut să-mi adresez niște întrebări și să văd cu alți ochi tot ceea ce înseamnă social media. Scopul lui e de a prezenta impactul periculos pe care-l au rețelele de socializare asupra omenirii. Da, știu că poate vă gândiți că sunt multe documentare care au abordat această temă, însă acesta prezintă într-un mod destul de dur tot ceea ce se întâmplă cu adevărat. Poate nu are impact așa mare asupra tuturor, însă pentru mine a fost ca un dus rece. A doua zi am fost în parc și am văzut pe o bancă un cuplu care nu vorbea deloc, ci fiecare era cu ochii în propriul ecran, dând scroll într-un mod extrem de automatizat pe diferite rețele de socializare. Mi s-a părut un cadru extrem de trist și mă gândeam dacă au observat că pe cer nu exista niciun nor. Era senin.

 • Save

Filme

The Heartbreak Kid

E din categoria filmelor vechi, fiind unul din 2007. Îmi plac filmele ce se încadrează în această categorie și mi se pare o adevărată provocare să faci o comparație cu cele realizate destul de recent. Este vorba despre un proaspăt însurățel căsătorit cu femeia la care visa, însă aceasta se transformă în coșmarul vieții lui în momentul în care merg în luna de miere. Este plin de amuzament și de faze memorabile. Îl recomand în zilele în care vreți să vă relaxați cu un film vechi care te face să zâmbești la fiecare replică.

 • Save

Hall Pass

Vă recomand și filmul Hall Pass care îi surprinde pe doi bărbați însurați ce primesc „undă verde” de la soțiile lor pentru a fi cu câte femei vor timp de o săptămână. Este un film cu Owen Wilson și Jason Sudeikis care sunt pur și simplu delicioși.

 • Save

Lista cu recomandări a luat sfârșit pentru moment. Sper să vă inspire și să vă fie utilă. Voi reveni cât de curând cu noi recomandări de cărți și aștept ideile voastre de articole pe care vreți să le mai citiți. Vizionare plăcută!

 • Save

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top
Share via
Copy link